Emil Flatholm fortsatt en del av ledarstaben

Emil Flatholm är nu klar för en fortsättning i ledarstaben. Emil som är utbildad fysioterapeut kom in i klubben inför 2020 och det blir därmed hans fjärde säsong som väntar bakom hörnet.

Hur känns det att fortsätta i klubben och att vara en del av UIK?

-Umeå IK är för mig en klubb med ett stort hjärta och höga målsättningar. Jag är tacksam för fortsatt förtroende och ser fram emot vad 2023 har att erbjuda.

Berätta lite om ditt jobb i UIK och vad du kommer att bidra med.

-Min roll inom Umeå IK är som fysioterapeut och medicinskt ansvarig, primärt i damlaget men även mot juniorverksamheten. Jag bidrar med utbildning, medicinsk rådgivning, behandling och koordinering mellan olika vårdinstanser.

Det blir delvis ett ganska nytt lag både vad gäller spelare och ledare. Hur ser du på det?

-Det är naturligt med förändringar i gruppen. Några har valt att stanna och några är nya. Efter många år inom fotbollsvärlden känns det snarare givet än oväntat att så är fallet. Jag ser fram emot att säsongen ska ta fart och att få se både gamla och nya ansikten igen. Jag vet vilken oerhörd kompetens som finns inom föreningen och jag är övertygad om att vi i år kommer att påbörja en spännande resa tillsammans.

Vad ser du mest framemot inför säsongen 2023?

-Jag ser fram emot att lära känna den nya gruppen, utveckla den medicinska verksamheten och få vara med på den spännande fotbollsresa som jag är övertygad att vi kommer att göra i år. Just det, ser även fram emot att lägga några tunnlar i ”kvadden” igen, efter en tids uppehåll börjar det klia i fötterna och fotbollsskorna ser alldeles för oanvända ut, avslutar Emil Flatholm.

Det känns riktigt bra för klubben att Emil med sin kompetens fortsatt är en viktig del av staben både i A-laget men även kring juniorlagen.

 

Umeå IK FF