Emily visade vägen mot seger

Hon stortrivs i Umeå och i UIK. Mot IFÖ Bromölla spelade Emily Amano en matchavgörande roll genom att vara inblandad i båda målen när UIK vann med 2-0.
– Jag kände att vi hade momentum och bestämde mig för att försöka. Det kändes skönt att se bollen gå i mål, berättar Emily Amano. Vi behövde vinna i dag och jag tycker att vi förtjänade att göra det också.

Efter två snöpliga uddamålsförluster var UIK på jakt efter en seger igen.
Laget inledde också starkt mot Bromölla hemma på Umeå Energi arena. Fast trots att laget skapade flera klara chanser så var det fortfarande mållöst när det spelats 35 minuter.
– Jag brukar träna på frisparkar emellanåt, erkänner Emily Amano. Nu kände jag att jag ville försöka.

Resultatet blev bästa tänkbara. Frisparken, som slogs från en position några meter utanför straffområdet . De flesta väntade nog ett inlägg men Emily ville annat. Hennes hårda skott gick i mål inte långt från målvaktens högra kryss.
Ledningen i halvtid var minst sagt motiverad då UIK hade dominerat spelet och som sagt även skapat en handfull bra chanser. Det samtidigt som gästande Bromölla inte hade mycket att komma med och knappt hade ett enda skottförsök under den första halvleken.

Bromölla fick dock, delvis med vindens hjälp, mer att säga till om efter paus då gästerna också hade några halvchanser till kvittering.
En dryg kvart från slutet var det dock dags för Emily Amano att träda in i handlingen igen. Ett fint UIK-anfall gav Emily chansen att avancera in i straffområdet till höger. Det efterföljande inspelet gav Villemo Dahlqvist chansen att stöta in bollen i öppet mål.
– Vi har tränat på den typen av anfall. Skönt att det gick på match också, konstaterade Emily Amano som var rejält trött i slutet av matchen.
– Det ska man vara. Vi jobbade bra hela tiden och förtjänade verkligen den här segern, understryker Emily.

En annan spelare som spelade en framträdande roll men på en lite ovanlig position var Olivia Wänglund som spelade ytterback.
– Jag trivs bättre på mittfältet men om tränarna vill ha mig som ytterback så gör jag det för laget. menar Olivia Wänglund som sin vana trogen gjorde ytterst få misstag.
Segern betyder att UIK behåller fjärdeplatsen i serien två poäng före nästa omgångs motståndare Gamla Uppsala. Den matchen spelas i Uppsala på Lötens IP lördag 30/9 13.00. Innan den seriematchen ska UIK bege sig till Gävle för match i Svenska Cupen nu på onsdag mot Gefle IF.

Text: Gunnar Johnsson

Umeå IK FF