Emma Åberg Zingmark förlänger med Umeå IK FF

En av de sista, och mycket viktiga, pusselbitarna är på plats när Emma Åberg Zingmark nu valt att förlänga sitt avtal med Umeå IK FF över säsongen 2022.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om betydelsen av att Emma Åberg Zingmarks fortsätter:

– Emma har varit i UIK länge och har erfarenhet av både tuffare år och väldigt framgångsrika år med klubben. De erfarenheterna tillsammans med hennes personlighet att ständigt ge allt kommer att sätta en bra standard i träning och match för oss, som förhoppningsvis även sprider sig till resten av gruppen. Emmas fysik och spelintelligens kommer att vara mycket viktiga egenskaper i OBOS Damallsvenskan.

Emma Åberg Zingmarks tankar kring att hon valt att förlänga med UIK:

– Jag tycker verkligen om den spelidé och det arbetssätt vi har, det är både utvecklande och inspirerande. Vi har ett ungt lag med mycket talang där potentialen är hög vilket gör att framtiden ser lovande ut. Laget tog enorma kliv under fjolåret och min ambition är att vi respektlösa går in OBOS Damallsvenskan, tar för oss och tror på vår förmåga.

Kort om Emma Åberg Zingmark:

Emmas moderklubb är Ersboda SK. Som 17-åring kom hon till UIK 2008 och bortsett från ett uppehåll över säsongen 2011 samt 2013, då hon spelade i Mariehems SK, har hon sen dess varit UIK:are. Emma, som fyller 31 år i januari, kommer därmed att 2022 göra sin 13:e säsong i den gulsvarta UIK-tröjan!

Emma har gått kandidatprogrammet i Life Science vid Umeå universitet och arbetar idag i ett nystartat cancerprojekt.

 

Umeå IK FF