En poäng på bortaplan

Efter sex raka segrar blev det till slut poängtapp när UIK spelade 1-1 mot svårspelade Assi på bortaplan. UIK startade matchen väldigt bra och dominerade kraftigt under de första 20 minuterna och skapade också några riktigt vassa målchanser. Assi åt sig in i matchen och paussiffrorna var 0-0. I den andra halvleken låg UIK på för ett ledningsmål, men med timmen spelad tog hemmalaget ledningen efter ett fint distansskott. Kvitteringen skulle komma ganska omgående genom Ebere Orji och samma Orji hade också ett gyllene läge att avgöra matchen i slutet vid ett friläge som målvakten räddade.

Robert Bergström om matchen:

– Vi är väldigt starka i första halvan av den första halvleken och har full kontroll på matchbilden samt skapar en del riktigt bra lägen för att ta ledningen. I den andra halvleken är vi inte tillräckligt metodiska i vårt anfallsspel, har för dåligt tålamod och det blir ett mer böljande spel.

Tjejerna fortsätter att arbeta hårt och en poäng borta mot Assi med de svåra förutsättningar som det innebär är fullt godkänt.