Enkel seger när grässpöket besegrades

Trots att Umeå IK var serieledare redan innan mötet med Borgeby så hade laget inte vunnit på naturgräs.
Nu är den nollan utraderad och serieledningen kraftigt befäst efter seger med hela 8-1.

UIK fick rena drömstarten med 1-0 redan efter dryga halvminutens spel.
Målskytt var skyttedrottningen Henna-Riikka Honkanen, vem annars kan man undra. Seriens absoluta måldrottning utnyttjade ett lite tveksamt agerande i hemmalaget och lade bollen i nät utom räckhåll för hemmamålvakten.
Sedan rullade det bara på. Det enda oväntade var att Henna-Riikka Honkanen inte gjorde fler mål trots att UIK skulle göra ytterligare sju mål i matchen.
– Vi var superskarpa i den första halvleken, sa en mycket nöjd Samuel Fagerholm efter matchen.
Det var mycket som UIK-tränaren Samuel Fagerholm gladdes åt efter matchen.

– Det här var en jättebra genomkörare inför helgens möte med Lidköping. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match och visar att vi har ett jättebra lag och en bred trupp.

Det sista inte minst understruket av att UIK fortsatte att pressa och skapa chanser även fast man gjorde hela fem byten.

– Vi sparade på benen hos en del spelare inför helgen och vi besegrade grässpöket, jag kan inte vara annat än väldigt nöjd, betonade Samuel Fagerholm.

Målen kom med jämna mellanrum i den första halvleken. Sarah Mellouk, Monica Jusu Bah och Lisa Björk antecknade sig alla i målprotokollet innan pausvilan. Mellouk och Björk dessutom två gånger.

Å andra sidan var det Monica Jusu Bah som ordnade den straff Sarah Mellouk gjorde mål på och samma Monica som snyggt spelade fram Lisa Björk till ett av hennes mål.
– Vi gör det jättebra i många situationer. Speciellt kul att vi lyckas med grejer som vi tränat på, slutade Samuel Fagerholm innan han skyndade ut till spelarbussen för vidare till hotellet.

UIK stannar nämligen kvar nere i Skåne ett par dagar innan man åker upp mot Vänern för lördagens match med Lidköping innan det är dags för sommaruppehåll.

Segern mot Borgeby befäste serieledningen. UIK har nu smått otroliga 32 plusmål efter tolv spelade matcher.

TEXT: GUNNAR JOHNSSON

BILD: MICHAEL SMOLSKI

Umeå IK FF