Ett fall av konstaterad Covid-19 i Umeå IK FF

En spelare i Umeå IK FFs damallsvenska lag har drabbats av konstaterad Covid-19 med lindriga symtom. Efter beskedet i tisdags kväll om positivt utfall av testet har det varit intensiva timmar. Smittspårning genomförs och personer som kan ha varit i kontakt med den smittade har informerats. Lagläkare, smittskyddsläkare, Svenska Fotbollförbundets läkare liksom deras juridikavdelning och tävlingskommitté har involverats.

Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté har nu lämnat följande besked:

”SvFF:s Tävlingskommitté (TK) har idag den 12 augusti beslutat om hantering gällande matchen mellan Umeå IK FF – Eskilstuna United DFF, till följd av ett konstaterat fall av covid-19 i Umeå IK FF.

TK har beslutat att notera den inkomna informationen, samt att konstatera att matchen mellan Umeå IK FF och Eskilstuna United DFF ska spelas som fastställt idag den 12 augusti. Matchen ska genomföras i enlighet med samtliga av svensk fotbolls och Folkhälsomyndighetens fastställda anvisningar och rekommendationer.”

Umeå IK FF:s ordförande Krister Ruth:

– Mitt i allt detta känns det ändå bra att vi noggrant och skyndsamt följt Svenska Fotbollförbundets protokoll om hur träningar och matcher ska genomföras. Det gäller bland annat det så kallade självskattningsformulär som varje spelare, ledare och funktionär ska fylla i och rapportera inför varje match.

– Vi håller nu alla tummar för att vår spelare snart ska bli frisk igen och att vi trots utmaningarna kan bärga tre poäng i kvällens match. För senaste nytt kring detta och annat som rör Umeå IK FF – håll koll på vår webbplats www.umeaik.se

Önskas ytterligare info, ring:

Krister Ruth, 070-663 75 63

 

 

Umeå IK FF