F19-guld för andra året i rad!

Umeå IK.s F19 stod för en fantastisk insats denna helg i Stockholm. Efter semifinalsegern på straffar i fredags över FC Rosengård så var det på söndagen dags för final mot Växjö DFF. Som väntat blev det en väldigt jämn match där båda lagen skapade en del målchanser. I paus så var ställningen 0-0. I andra halvlek skulle sen UIK få utdelning. I en tilltrasslad situation på en målvaktsretur kunde Thea Bäckström sätta 1-0. Och en stund därefter kunde lagkapten Tilda Sörlén nicka in 2-0 på en hörna. Växjö hade därefter två bollar i virket, men Ella Holmberg kunde hålla nollan.

Matchen slutade 2-0 och det innebär att Umeå IK.s F19 försvarar sitt guld från i fjol. Pokalen åker hem till Umeå igen!

-Jag är så sjukt stolt och glad över mina tjejer, säger lagkapten Tilda Sörlén i intervju efter matchen.

Hela klubben riktar ett stort Grattis till alla spelare och ledare!