F19 tog silver i Malmö

En härlig helg avslutades med final mellan UIK och Hammarby i Svenska spel F19 slutspelet på Malmö IP. Efter seger i fredagens semifinal mot BP med 2-1 skulle UIK ha chansen att ta ett tredje raka guld! Inget någon annan tidigare mäktat med i dessa sammanhang.

Det blev en drömstart när Inez Amcoff testade ett skott utanför straffområdet som letade sig bakom Hammarbys målvakt, ett välplacerat avslut och 1-0 till UIK.

Tyvärr blev glädjen kortvarig och motståndarna kunde på hörna nicka in till 1-1. Och just fasta situationer blev i finalen avgörande. Hammarby kunde på nya fasta situationer både göra 2-1 innan paus och 3-1 direkt i andra halvlek. Den uppförsbacken blev för brant för UIK. Trots ett bättre spel sista delen av andra halvlek med ett par bra chanser så var det Hammarby som totalt sett var starkare och vann matchen rättvist.

En eloge till våra F19-tjejer dock! En fantastisk säsong som slutade med ett silver! Och bara att ha fått spela en tredje raka final och chans på ett tredje guld är för förunnat! Föreningen är stolta över spelarnas och ledarnas arbete under säsongen.

Tränare Andrée Ghanbari säger så här här till Västerbottens Kuriren om spelarnas utveckling:

-Helt fantastisk, jag är förvånad faktiskt och trodde inte att man individuellt kunde ta så stora steg på en säsong. Nu är ju jag lite ny i miljön att jobba med så unga spelare, men jag är positivt överraskad över hur stora kliv vi tagit.

Detta var 13.e (!) raka slutspelet som UIK kvalificerat sig för! Det tåls att upprepas. Och efter två raka guld blev det nu ett starkt silver!

Umeå IK FF