Fanny Hjelm Rönnlund lämnar Umeå IK FF

Efter sammanlagt 7 säsonger i UIK har Fanny Hjelm Rönnlund nu bestämt sig för att fånga möjligheten till fortsatt spel i OBOS Damallsvenskan. I januari ansluter Fanny till nykomlingarna Hammarby IF Dam där hon blir klubbkamrat med bland annat några tidigare UIK-spelare som June Pedersen, Hanna Folkesson och Eva Nyström.

-Det har varit ett otroligt jobbigt beslut att ta då jag har trivs så fantastiskt bra under sammanlagt sju år i klubben. Jag är väldigt stolt och glad över den resa vi gjort de senaste åren och jag tycker vi med vår insats som nykomlingar i Damallsvenskan förtjänade ett bättre öde.

Berghemstjejen Fanny Hjelm Rönnlund har Mariehems SK som moderklubb och kom till UIK 2011. Efter två säsonger i Damallsvenskan gick Fanny tillbaka till Mariehem och gjorde också en säsong med Gamla Uppsala SK innan hon återkom till UIK säsongen 2016.

Fanny har genom åren varit en av de bärande spelarna i laget och kommer självklart att vara mycket saknad. I de dialoger vi haft med Fanny har hon varit ärlig med att hon verkligen velat fortsätta spela i OBOS Damallsvenskan och vi har också byggt vår Elitettantrupp utifrån det perspektivet. För Fannys skull är vi glada att hon får möjligheten till fortsatt spel på högsta nationella nivå och önskar henne med hela vårt gulsvarta hjärta lycka till i Hammarby!

Umeå IK FF