Fanny Hjelm-Rönnlund och Wilma Öhman stannar i Umeå IK

Fanny Hjelm-Rönnlund och Wilma Öhman förlänger sina avtal med klubben. Fanny har skrivit ett tvåårigt avtal och stannar över säsongen 2020. Wilma har tecknat ett nytt ettårsavtal.

Fanny Hjelm-Rönnlund, 27, har varit klubben trogen under en längre tid och bär kaptensbindeln samt är en viktig spelare i sin roll på mittfältet och har även allsvensk rutin.

Wilma Öhman, 19, kom till UIK inför fjolåret och har tagit stora kliv i sin utveckling. Hon har presterat på en hög nivå och varit bofast på det centrala mittfältet även i F-19 landslaget.

Robert Bergström om kontraktsförlängningarna:

– Detta visar på två saker. Vi tror mycket på dessa spelare och dom tror på det vi gör och försöker åstadkomma här. Det är mycket viktiga spelare för oss som jag ser en fortsatt stor utvecklingspotential i.

Fanny Hjelm-Rönnlund:

-Det känns väldigt bra att ha tagit beslutet att fortsätta spela med Umeå IK. Jag trivs väldigt bra i klubben, med tränarna och mina lagkamrater. Vi spelar en fotboll som är utvecklande och som tilltalar mig. Vi är ett ungt lag med stor potential och jag ser ljust på framtiden. Det känns bra att få fortsätta vara en del av en långsiktig och seriös satsning på väg tillbaka till allsvenskan.

Wilma Öhman:

-Jag har valt att förlänga mitt avtal av flera anledningar. Förutom att jag trivs oerhört bra i både laget och klubben så är det främsta skälet de höga ambitioner som klubben har för framtiden. Jag vet att det finns en enorm strävan att driva föreningen och laget framåt och det är något som jag gärna vill vara med på.

%d bloggare gillar detta: