Fanny Hjelm Rönnlund satsar vidare i UIK

Mittfältsmotorn och lagkaptenen Fanny Hjelm Rönnlund, 28 år och med Mariehems SK som moderklubb, har gjort en lysande säsong i Elitettan 2019. Nu har Umeå IK FF säkrat att Fanny fortsätter med klubben inför återkomsten till OBOS Damallsvenskan. Fanny spelade i UIK och Damallsvenskan redan 2011-2012 innan hon återvände till sin moderklubb. Via Gamla Uppsala SK återkom hon till UIK säsongen 2016. Parallellt med sitt fotbollsspel har Fanny utbildat sig till lärare i idrott och svenska och arbetar sedan ett drygt år tillbaka på Tegs Centralskola.

Huvudtränare Robert Bergströms tankar om Fanny:

– Fanny har varit en bärande spelare för laget både på och utanför planen under mina tre år i klubben. Årets säsong har varit hennes spelmässigt bästa och jag tror att hon kommer utvecklas ytterligare och göra stora avtryck även i OBOS Damallsvenskan. Jag är såklart oerhört glad att hon fortsätter med oss i UIK.

Några frågor till Fanny:

Grattis Fanny till seriesegern i Elitettan! Hur känns det att vara tillbaka i OBOS Damallsvenskan?

– Tack så mycket, det känns otroligt bra! Under dessa tre år i Elitettan har vi arbetat väldigt hårt för att ta steget upp och i år var det som att allt klaffade för oss. Jag tycker att vi har presterat på en hög nivå genom hela säsongen och känts starka! Sedan degraderingen 2016 har mitt mål varit att få spela allsvensk fotboll med Umeå IK igen och nu står vi äntligen här som vinnare av Elitettan.

Vad var det som avgjorde ditt val att fortsätta spela med UIK?

– Jag trivs väldigt bra med lagkamrater, ledarstaben och alla som arbetar runt omkring laget. Det är en förening som arbetar stenhårt för att vi spelare ska få så bra förutsättningar som möjligt och som jag är stolt att tillhöra. Jag tycker även att vi spelar en underhållande fotboll som motiverar mig till att fortsätta spela med UIK.

Vad hoppas du kunna bidra med i OBOS Damallsvenskan och vilka är dina främsta styrkor som fotbollsspelare?

– Jag har spelat några säsonger i damallsvenskan och är bland de äldsta i laget så jag hoppas kunna bidra med rutin och erfarenhet. Förutom det skulle jag säga att jag är trygg med boll och har en bra passningsfot.

Vilka är dina förväntningar på dig själv och på laget kommande säsong?

– Det kommer att bli en tuff utmaning så det gäller att vi redan i omstarten i december är redo för hårt arbete. Som alla nykomlingar kommer vi behöva höja oss några snäpp. Jag tycker dock att vi har en otroligt bra grund att arbeta med och jag känner ett lugn inför kommande säsong. Vi har något stort på gång och jag ser verkligen fram emot att spela i OBOS Damallsvenskan med Umeå IK.

Umeå IK FF