2017-05-25 Assi IF – Umeå IK FF

Assi IF 2 - 1 Umeå IK FF
Elitettan 201725 Maj 2017 - 15:00Billerud Kornäs Arena

Umeå IK åkte på en tuff uddamålsförlust uppe i Norrbotten där man var det bättre laget i stora delar av matchen.

Man hade bra kontroll på händelserna under den första halvleken och gjorde 1-0 efter en halvtimme genom Emma Kullberg, efter fint förarbete av Nikolina Lundin Lundström. Annina Wede var nära att utöka ledningen, men missade sitt friläge precis före paus.

I den andra halvleken kommer Assi ut starkare och kan också kvittera tämligen omgående på ett misstag. 10 minuter senare kommer 2-1 och därefter är det UIK för hela slanten. Madeleine Norberg ersätter Johanna Nyman med halvtimmen kvar och UIK biter sig fast på offensiv planhalva, skapar målchanser, men lyckas inte åstadkomma en kvittering och en ny uddamålsförlust är ett faktum.

Tränare Robert Bergström

– Vi genomför matchen på ett väldigt bra sätt, bortsett från första kvarten i den andra halvleken, då de också gör de båda målen. Det var svåra förutsättningar och jag lider med spelarna som inte får med sig någonting för sina ansträngningar. Vi öser på ordentligt i andra halvlek och känns riktigt starka, men tyvärr lyckas vi inte få in bollen.

– Nu ska vi använda det 12 dagar långa matchuppehållet till att återhämta oss och ta möjligheten att kunna träna riktigt bra, med sikte mot Holmalund på nationaldagen.