2017-06-06 Umeå IK FF – Holmalunds IF Alingsås

Umeå IK FF 5 - 1 Holmalunds IF Alingsås
Elitettan 201706 Jun 2017 - 15:00Umeå Energi Arena SOL

Det blev en målrik match när vi fick besök av Holmalunds IF Alingsås på nationaldagen. Redan i den andra minuten gjorde Emma Kullberg 1-0 på nick. Efter dryga halvtimmen kunde sedan Sara Nordin sätta 2-0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Därefter var det dags för vårt nyförvärv Lauren Wade att presentera sig. Två mål inom loppet av några minuter betydde 3-0 och 4-0. På det första målet höll hon sig framme på en målvaktsretur och kunde stöta in bollen. Hennes andra mål var på ett friläge där hon distinkt med vänsterfoten satte bollen förbi gästernas målvakt. Innan paus reducerade Holmalund genom Rebecca Cameras.

Det var dock inget snack om att hemmalaget var det bättre laget för dagen. Andra halvlek kontrollerade Umeå IK matchen och i slutet fick vi se en voltande Annina Wede efter att hon satt 5-1 på övertid.

Tränare Robert Bergström:

Om matchen:
– Skönt med lite islossning framåt och fem gjorda mål, med bud på fler.  Vi gjorde sammantaget en bra match, men med lite skönhetsfläckar i passningsspelet, både i speluppbyggnad och vid genombrott. Största skillnaden mot de senaste matcherna var att vi var betydligt effektivare och får en helt annan matchbild utifrån det. I den andra halvleken kan vi kontrollera matchen och gör det ganska bra, även om vi kunde hotat mer i djupled, såsom vi gjorde under den första halvleken.

Hur var debuterande Lauren Wade?
– Två mål, kreativ och noggrann i sitt passningsspel, men det var fler spelare som gjorde det väldigt bra. Roligt att Annina (Wede) till slut fick göra mål efter en stark insats och Wilma (Öhman) som låg bakom tre mål, för att nämna några.

Hovås på lördag, tankar inför den?
– Ny match med nya förutsättningar. Vi får återhämta oss under veckan och sedan fokusera på att göra en bra prestation nere i Göteborg på lördag.