2017-06-10 Hovås Billdal IF – Umeå IK FF

Hovås Billdal IF 0 - 1 Umeå IK FF
Elitettan 201710 Jun 2017 - 15:00Hovåsvallen 1 Gräs

Umeå IK startade matchen starkt och tog också ledningen genom ett fint avslut från Wilma Öhman som var ett ständigt hot matchen igenom. UIK fortsatte att föra matchen i den första halvleken och skapade också högklassiga möjligheter att göra ytterligare några mål.

Den andra halvleken påminde mycket om den första. UIK dominerar matchen och skapar chanser. Emma Kullberg var närmast med ett skott i undersidan av ribban, men bollen ville inte in.

En mycket rättvis bortaseger bärgades i Göteborg.

Tränare Robert Bergström:
– Vi är ödmjuka, arbetar hårt för varandra och har en bra kontroll på matchen, men ändå blir det en viss spänning när vi endast leder med ett mål. Jag tycker att vårt kollektiva försvarsspel är bra matchen igenom och sett till antalet klara målchanser, ska vi göra några fler mål, men huvudsaken är tre poäng.