2017-06-22 Umeå IK FF – Sundsvalls DFF

Umeå IK FF 2 - 1 Sundsvalls DFF
Elitettan 201722 Jun 2017 - 18:00Umeå Energi Arena SOL

Det blev tre poäng för Umeå IK när laget besegrade Sundsvalls DFF i Norrlandsderbyt på Umeå Energi Arena.  Det var gästerna som tog ledningen i första halvlek efter skott från Ellinor Johansson. UIK kunde dock kvittera ganska snabbt genom Annina Wede. Det var också Wede som blev matchhjälte med sitt nickmål i andra halvlek efter inlägg av Nikolina Lundin Lundström.

Annina Wede har nu gjort sju mål och är delad trea i skytteligan i Elitettan.

Robert Bergström om matchen:

– Vi har en god kontroll på matchen, bortsett från deras fasta situationer och vi blir inte nedslagna efter deras tidiga 1-0 mål. Det märktes på tjejerna att matchen betydde en del och vi släpper tyglarna lite först efter 2-1. En godkänd prestation, som ger ett bra resultat.

– Nu får vi fira midsommar och sedan fokusera på Mallbacken nästa helg.