2017-07-01 Mallbackens IF Sunne – Umeå IK FF

Mallbackens IF Sunne 1 - 1 Umeå IK FF
Elitettan 201701 Jul 2017 - 14:00Strandvallen
Efter en jämn matchinledning började UIK ta över efter dryga kvarten då Lauren Wade skjuter bollen i ribbans underkant. Fler målchanser skapades och närmast var Annina Wede som i ett friläge sköt utanför. Det skulle ändå stå 0-0 i paus och andra halvleken startade som den första slutade, med ett UIK som kontrollerade matchbilden och skapade en del chanser. Zabibu Nduwimana gjorde så det förlösande 1-0 målet efter ett fint förarbete från Selina Henriksson. Zabibu hade endast varit på planen i tio minuter då hon ersatte Lauren Wade och det var också hennes första mål i A-lagssammanhang. I den 83:e minuten var det en tilltrasslad situation i UIK:s straffområde som ledde till hands på Emma Kullberg med straff och utvisning som följd. 1-1 blev också slutresultatet.
 
Robert Bergström om matchen:
– Vi gör en stabil och gedigen bortamatch med svåra yttre förhållanden. Jag är nöjd med vår prestation då vi har ett väldigt stabilt försvarsspel och skapar tillräckligt med målchanser för att döda matchen, men 1-0 är en skör ledning och det fick vi erfara idag.