2017-07-08 Umeå IK FF – Kungsbacka DFF

Umeå IK FF 2 - 0 Kungsbacka DFF
Elitettan 201708 Jul 2017 - 15:00Umeå Energi Arena SOL

Umeå IK vann mot topplaget Kungsbacka på hemmaplan med 2-0 efter mål av Annina Wede och Selina Henriksson.

UIK rivstartade och prickade stolpen redan efter 20 sekunder genom Heléne Schjelderup som gjorde A-lagsdebut från start. Efter 15 minuter kom så 1-0 efter ett fint förarbete av Selina Henriksson som spelade in till Annina Wede som avslutade distinkt.

I pausvilan var det fördel UIK både i målprotokollet och spelmässigt. Man skapade en del chanser och gjorde också 2-0 efter ett mönsteranfall som avslutades av Lauren Wade. Tyvärr vinkade linjedomaren för offside. UIK:s starka defensiv höll Kungsbacka borta från farliga målchanser.

Tidigt i den andra halvleken prickar Wilma Öhman undersidan av ribban och det är väldigt nära 2-0.

En bit in i halvleken får Kungsbacka mer boll och UIK sjunker lite djupare för att bevaka sin ledning.

Noterbart är att Madeleine Norberg byter av Sanna Kullberg med 20 minuter kvar och blir den äldsta spelaren på UIK:s mittfält, född 97. Övriga mittfältare, Heléne Schjelderup (99), Selina Henriksson (98) och Wilma Öhman (99).

Med kvarten kvar punkterar Selina Henriksson matchen med sitt 2-0 mål och UIK kan sedan kontrollera matchen.

Tränare Robert Bergström om matchen:
– Det var en match som innefattade många löpmeter då det blev en hel del bollbyten och det var kanske inte en matchbild jag hade önskat mig. Bortsett från målen så har vi två avslut i ramen och med ett bra kollektivt försvarsspel så vinner vi rättvist. Vi har goda intentioner i vårt spel, men har många detaljer att utveckla men det är lättare att göra det när man vinner.