2018-04-15 AIK vs Umeå IK FF

AIK 0 - 2 Umeå IK FF
15 apr 2018 - 12:00Skytteholms IP

Umeå IK vann den på förhand svåra bortamatchen mot AIK med 2-0 och gjorde det på ett väldigt övertygande sätt. 1-0 kom efter knappa 20 minuter när Maya Hulinder spelar en djupledsboll som Wilma Öhman, i ett friläge, behärskat placerar in. 2-0 kommer tio minuter senare när Wilma Öhman driver upp bollen i en kontring och spelar ut till Nikolina Lundin Lundström som drar upp bollen i närmsta krysset.

Umeå IK dominerade matchen kraftigt och hade ytterligare chanser att göra fler mål.

Robert Bergström om matchen:
– Jag är nöjd med hur vi genomför matchen taktiskt utifrån hur vi lyckades störa dom i speluppbyggnaden med våra höga utgångspositioner. Vår speluppbyggnad var också väldigt trygg där Agnes (Granberg) briljerade med sitt spel med fötterna. Nu får vi glädjas åt detta ikväll och sedan börja fokusera på Uppsala på måndag.

Startelvan

Agnes Granberg

Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Maya Hulinder

Elin Nilsson
Johanna Nyman (ut 71)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Nikolina Lundin Lundström

Annina Wede (ut 62)
Zabibu Nduwimana (81)

Avbytare:
Wilma Jonsson, mv
Elin Bäckström, 62
Wilma Carlsson, 71
Sanna Kullberg, 81
Madeleine Norberg
Elin Kristiansson
Emma Åberg Zingmark