2018-04-22 Umeå IK FF vs IK Uppsala Fotboll

Umeå IK FF 2 - 2 IK Uppsala Fotboll
22 apr 2018 - 15:00Umeå Energi Arena SOL

Det blev delad pott mellan Umeå IK och Uppsala. Matchen slutade 2-2 efter en att Elin Nilsson kvitterat i den 90 minuten. Rachel Bloznalis (bilden) gav laget ledningen i den 37:e minuten.

Robert Bergström om matchen:

– Jag tycker att Uppsala gör en bra bortamatch, är fysiskt starka och välorganiserade. Delvis på grund av motståndet och delvis på grund av vårt egna kunnande så får vi inte igång vårt passningsspel som vi önskade. Vi hade dåliga vinklar och inte den spelbarhet som krävs. Försvarsmässigt så håller vi dom borta från klara chanser förutom målen. Vi ska ta med oss att vi ändå lyckas visa moral och komma igen och kvittera med liten tid kvar, vilket var fullt välförtjänt efter vår slutforcering sista 20 minuterna.

Med både hemma- och bortapremiären avklarad, och fyra inspelade poäng mot förmodade topplag, så får vi vara tämligen nöjda med den poängmässiga utdelningen. Nu skiftar vi fokus till bortamatchen mot Västerås BK 30 nästa helg.

Laget från start:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati (ut 57)
Rachel Bloznalis
Maya Hulinder

Elin Nilsson
Johanna Nyman
Wilma Carlsson (ut 79)
Wilma Öhman
Nikolina Lundin Lundström

Annina Wede (ut 57)
Zabibu Nduwimana

Avbytare:
Wilma Jonsson
Sanna Kullberg (57)
Fanny Hjelm (57)
Madeleine Norberg (79)
Emma Åberg Zingmark
Linnea Lindström
Monica Hagström