2018-04-29 Västerås BK 30 vs Umeå IK FF

Västerås BK 30 1 - 1 Umeå IK FF
29 apr 2018 - 13:00Ringvallen 2 (konstgräs)

Matchen på Ringvallen slutade 1-1 efter att Annina Wede kvitterat hemmalagets ledning under den andra halvleken. I matchminut 44 tilldöms Västerås en straff efter att bollen studsat upp på en hand i straffområdet. Mycket tveksamt domslut.

UIK började starkt och tryckte tillbaka Västerås, men allt eftersom den första halvleken fortgick tog Västerås för sig mer och mer.

Under den andra halvleken låg UIK på för ett vinstmål och trots några fina lägen slutade matchen 1-1.

Robert Bergström om matchen:

– Västerås borta är en av årets svåraste matcher på grund av planens beskaffenhet. Det gynnar inte vårt sätt att spela fotboll och kan vara en bidragande orsak till att vi omedvetet gick ifrån vårt arbetssätt i speluppbyggnaden under perioder, då vi är alldeles för djupledsorienterade och får korta anfall.  Vi kommer tillbaka efter en dålig period under andra halvan av första halvlek och får med oss en kvittering som likaväl kunnat bli mer och räcka till ett segermål. Det tar vi med oss och blickar framåt mot Asarum nästa söndag. Tjejerna visar en stark karaktär igen som kommer tillbaka från underläge även om inte spelet stämmer till 100% med svåra förutsättningar.

Laget från start:

Agnes Granberg

Sanna Kullberg
Rachel Bloznalis
Maya Hulinder

Elin Nilsson (ut 60)
Johanna Nyman
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Nikolina Lundin Lundström (ut 78)

Annina Wede
Zabibu Nduwimana

Avbytare:
Wilma Jonsson, mv
Wilma Carlsson, 60
Emma Åberg Zingmark, in 78-ut 82
Madeleine Norberg, 82
Jasmin Nejati