2018-05-06 Umeå IK FF vs Asarums IF FK

Umeå IK FF 3 - 1 Asarums IF FK
06 maj 2018 - 13:00Umeå Energi Arena SOL

Redan efter 3.35 stod det 2-0 till hemmalaget som rivstartade matchen. Målskyttar var Wilma Carlsson och Zabibu Nduwimana. UIK hade både spelet och chanserna, men 2-0 skulle stå sig till pausvilan. Med kvarten in på den andra halvleken reducerar Asarum något oväntat och får en viss förhoppning om att ändå få med sig en poäng. Förhoppningar som släcktes ganska omgående när Wilma Carlsson avgör matchen definitivt fem minuter senare med sitt andra mål för dagen. UIK kontrollerar sedan matchen och skapar ännu fler målchanser, där Annina Wede och Wilma Öhman är närmast med varsitt rungande ribbskott.

 
Robert Bergström om matchen:
– Vi startar matchen riktigt bra och får också en väldigt bra utdelning med så tidiga mål och det gör att matchen får en lite annorlunda karaktär då jag tycker att vi slarvar och är alldeles för forcerande i vårt anfallsspel under delar av första halvleken. Det fortsätter så periodvis under den andra halvan också, men vi har ändå full kontroll på matchen och borde vunnit med något större marginal. Det vi får dra lärdom av från den här matchen är vår förmåga att pulsera matchen bättre och driva upp tempot när det behövs, vilket kan vara svårt när det är ett sånt markant spelövertag.
 
Nu får vi återhämta oss och komma väl förberedda till bortamatchen mot Kvarnsveden på torsdag.

 
Målen
1-0 Wilma Carlsson (Fanny Hjelm)
2-0 Zabibu Nduwimana (Annina Wede)
3-1 Wilma Carlsson (Nikolina Lundin Lundström)
Laget från start
Agnes Granberg
 
Sanna Kullberg ( ut 60)
Rachel Bloznalis
Maya Hulinder
 
Elin Nilsson
Johanna Nyman
Fanny Hjelm (ut 70)
Wilma Carlsson
Nikolina Lundin Lundström (ut 75)
 
Annina Wede
Zabibu Nduwimana
Avbytare:
 
Wilma Jonsson
Jasmin Nejati (60)
Wilma Öhman (70)
Madeleine Norberg (75)
Linnea Lindström
Elin Kristiansson
Maja Viström