2018-05-10 Kvarnsvedens IK vs Umeå IK FF

Kvarnsvedens IK 2 - 2 Umeå IK FF
10 maj 2018 - 14:00Ljungbergsplanen

Umeå IK har påbörjat en fin svit där man hittills är obesegrade efter säsongens inledande fem matcher. Detta var också tredje matchen där man målmässigt kommer tillbaka efter att motståndarna gjort det första målet. 

Kvarnsveden chockstartade med 1-0 redan i den tredje minuten efter ett misslyckat ingripande i UIK:s backlinje. Man skulle dock inte nedslås utan dominerade matchen eftertryckligt och efter några riktigt bra målchanser kunde Wilma Öhman trycka in kvitteringen via ribban.

Andra halvlek var den första lik. UIK dominerade spelet mot hemmalaget som försvarade sig lågt och satsade på kontringar mot sin spjutspets Chawinga som också kontrade in 2-1 tidigt i andra. Återigen replikerade UIK genom nyss inbytte Elin Nilsson (bilden) som förvaltade Maya Hulinders fina passning på bästa sätt. Det skulle också bli slutresultatet i en väl genomförd match av UIK, där vi också fick se Maja Viström debutera i slutskedet av matchen.

Robert Bergström om matchen:

– Vi släpper in olyckliga mål på det enda sättet de kan hota oss, vilket kan störa mig då vi jobbat med det under veckan, men jag kan ändå inte vara missnöjd över tjejernas insats, utan känner bara en stolthet över hur de presterar en anfallsfotboll och försöker driva matchen över 90 minuter, på bortaplan mot ett bra motstånd. Vi är fortfarande obesegrade och har kommit tillbaka från underläge till poäng vid tre tillfällen under säsongen, vilket är starkt.

Startelvan:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati
Sanna Kullberg
Rachel Bloznalis
Maya Hulinder

Johanna Nyman
Wilma Carlsson (ut 70)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman

Annina Wede (ut 60)
Zabibu Nduwimana (ut 79)

Avbytare:

Wilma Jonsson, mv
Elin Nilsson (60)
Madeleine Norberg (70)
Maja Viström (79)
Emma Åberg Zingmark
Linnea Lindström