2018-05-27 Assi IF vs Umeå IK FF

Assi IF 3 - 0 Umeå IK FF
27 maj 2018 - 15:00Billerud Kornäs Arena

Det blev förlust med 3-0 i Kalix efter att hemmalaget tagit ledningen på en hörna i mitten av den första halvleken. Tidigt i matchen knäskadades Wilma Carlsson allvarligt och fick åka ambulans till sjukhuset. Man kunde inte konstatera skadans omfattning utan man får vänta och se. UIK startar andra halvleken bra men drömmar om poäng grusas ganska snabbt när Assi tilldöms en tveksam straff. Därefter spelar hemmalaget med ett stort självförtroende och är det bättre laget.

Robert Bergström om matchen:
– Efter en ryckig första halvlek med mycket kamp och fasta situationer så tappar vi allt efter de gör 2-0 på straff, samtidigt som de växer med sin ledning. Assi gör det bra men vi måste göra det bättre. I övrigt är mina tankar hos Wilma (Carlsson) och jag kan bara hoppas att det inte är så allvarligt som befarat.

Laget från start:

Agnes Granberg

Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg
Maya Hulinder

Elin Nilsson
Wilma Carlsson (ut 9)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Nikolina Lundin Lundström

Annina Wede
Zabibu Nduwimana (ut 60)

Avbytare:
Wilma Jonsson, mv
Madeleine Norberg (in 9, ut 70)
Emma Åberg Zingmark (70)
Maja Viström (60)
Linnea Lindström
Jasmin Nejati
Elin Kristiansson