2018-06-02 Umeå IK FF vs Kungsbacka DFF

Umeå IK FF 0 - 2 Kungsbacka DFF
02 jun 2018 - 15:00Umeå Energi Arena SOL

Med två mål på inledande 5 minuterna tog Kungsbacka ett stort grepp om matchen. Båda målen inprickade från distansskott. Efter att UIK hämtat sig från den inledningen kom man in i matchen. Närmast var Annina Wede som nickade en hörna tätt ovanför.

I den andra halvleken dominerade UIK spelet medan Kungsbacka sjönk tillbaka och slog vakt om sin ledning. Närmast en reducering var Annina Wede, men halvtimmen kvar, som avslutar ett inspel och Zabibu Nduwimana som följer upp returen men skjuter över. Matchen slutar 2-0 till gästerna.

Robert Bergström om matchen:
– Vi fick en jobbig start med två mål från två avslut från distans.  Tjejerna arbetar hårt i den andra halvleken för att vända matchen, men vi har varken skickligheten eller självförtroende just nu för att kunna skapa fler chanser eller förvalta de vi har.

Laget:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati (ut 72)
Sanna Kullberg
Rachel Bloznalis
Maya Hulinder

Elin Nilsson (ut 75)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Nikolina Lundin Lundström

Maja Viström (ut 60)
Annina Wede

Avbytare:

Wilma Jonsson
Zabibu Nduwimana (60)
Johanna Nyman (72)
Emma Åberg Zingmark (75)
Elin Kristiansson
Linnea Lindström
Madeleine Norberg