2018-06-06 Mallbackens IF Sunne vs Umeå IK FF

Mallbackens IF Sunne 1 - 1 Umeå IK FF
06 jun 2018 - 13:00Strandvallen, Mallbacken

Umeå IK började starkt och bet sig fast på offensiv planhalva under den första kvarten. Därefter kom Mallbacken in i matchen och skapade ett visst tryck i samband med några hörnor. I den 32:a minuten tar Mallbacken ledningen efter ett fantastiskt skott från 25 meter. Stolpe in och otagbart för Agnes Granberg. UIK skulle inte nedslås av detta och startar den andra halvleken med en stor frenesi. Man kommer oftare in i straffområdet och kan skapa lite problem för Mallbacken-försvaret, men utan att ändå skapa så många riktigt heta lägen. Närmast att kvittera är Wilma Öhman på nick och Annina Wedes skott som styrs ut till hörna. Med fyra minuter kvar kommer dock det förlösande kvitteringsmålet efter att Rachel Bloznalis (som flyttats upp i anfallet) spelade loss Zabibu Nduwimana som med en stark prestation prickskjuter in bollen lågt i målvaktens högra hörn. På övertid har UIK ett visst tryck och skapar halvchanser på några fasta situationer, men matchen slutar 1-1.

Robert Bergström om matchen:
– Det var en tät och jämn match mot ett bra motstånd, men jag tycker att vi var något starkare sett över 90 minuter. Vi vill vinna varje match men utifrån hur det gått på slutet samt att vi kvitterar relativt sent så får vi vara nöjda med en poäng.

Laget från start:

Agnes Granberg
Jasmin Nejati
Sanna Kullberg
Rachel Bloznalis
Nikolina Lundin Lundström
Elin Nilsson (ut 82)
Emma Åberg Zingmark (ut 56)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Annina Wede
Maja Viström (ut 56)

Avbytare:
Clara Karlsson, mv
Madeleine Norberg (56)
Zabibu Nduwimana (56)
Elin Kristiansson (82)
Linnea Lindström
Maya Hulinder