2018-08-11 Umeå IK FF – Västerås BK 30

Umeå IK FF 3 - 1 Västerås BK 30
11 aug 2018 - 14:00Umeå Energi Arena SOL

Dagens match mot Västerås BK 30 slutade med en 3-1 seger och Umeå IK har nu tre raka segrar i Elitettan. Man hade både spel- och chansövertag matchen igenom och resultatet var helt i sin ordning. 1-0 kom efter 13 minuter när Wilma Öhman hittade Annina Wede som avslutar behärskat över målvakten. 2-0 kom fem minuter in i andra ronden när Maya Hulinder placerar in 2-0 efter fint förarbete av Zabibu Nduwimana. Minuterna innan hade samma Hulinder ett rungande ribbskott som studsade ut via mållinjen. Västerås reducerade på hörnan, men det blev aldrig någon riktig nerv i matchen då Annina Wede gjorde sitt andra mål för dagen några minuter senare. Efter det spelade UIK av matchen med god kontroll och borde i sanningens namn gjort något mål till.

Robert Bergström om matchen:
– Vi gör i långa stunder en stabil prestation, utan att för den skull nå upp till maxnivå. Jag tycker vi har ett grundspel som känns väldigt stabilt och många spelare gör goda insatser.  Vi är inne i en bra period och ser framemot AIK hemma nästa söndag.

Laget från start:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg

Johanna Nyman
Madeleine Norberg
Wilma Öhman
Fanny Hjelm, K
Maya Hulinder

Annina Wede (ut 88)
Zabibu Nduwimana (ut 65)

Avbytare:
Elin Ernerstedt
Lova Lundin, 65
Isabella Habuda, 88
Linnea Lindström
Patricia Träsk
Elin Kristiansson
Elvira Fjällström