2018-08-19 Umeå IK FF vs AIK

Umeå IK FF 1 - 1 AIK
19 aug 2018 - 15:00Umeå Energi Arena SOL

Matchen mot AIK slutar 1-1 efter en sen kvittering av gästerna. Umeå IK gör en bra första halvlek och skapar massor av bra målchanser, men målen uteblir. I den andra halvleken nickar Lova Lundin in ledningsmålet med 20 minuter kvar och en stund senare är Elin Nilsson nära att punktera matchen med ett rungande ribbskott. AIK skulle dock få en möjlighet på slutet och kvitterade matchen i den 88:e minuten.

Robert Bergström om matchen:

– Känslan är givetvis att vi ger bort två poäng. Vi gör sammantaget en ganska bra första halvlek och har målchanser för att leda med några mål i pausvilan. I den andra halvleken får vi tillslut ledningsmålet, men spelar sedan inte tillräckligt disciplinerat och noggrant och därmed kan de kvittera, men matchen ska vara punkterad redan innan dess.

Laget från start:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg

Elin Nilsson
Madeleine Norberg (ut 77)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Maya Hulinder

Zabibu Nduwimana (ut 51)
Annina Wede

Avbytare:

Elin Ernerstedt
Lova Lundin, 51
Isabella Habuda, 77
Linnea Lindström
Elin Kristiansson
Elin Bäckström
Johanna Nyman