2018-09-23 Kungsbacka DFF vs Umeå IK FF

Kungsbacka DFF 3 - 0 Umeå IK FF
23 sep 2018 - 15:30Tingbergsvallen A

UIK höll ställningarna i 75 minuter mot serieledarna innan UIK-bekantingen Emma Kullberg gjorde 1-0 på nick efter hörna. Under sista 10 minuterna kom också ytterligare två mål när UIK gick framåt för en kvittering.

Första halvleken var en jämn historia där bortalaget ställde upp med en för dagen ny uppställning 4-4-2. Kungsbacka försökte hota med många längre uppspel, men UIK försvaret släppte inte till några målchanser. I den andra halvleken började UIK bäst och närmast mål är Lova Lundin som träffar överliggaren. Rachel Bloznalis träffar även hon ribban i slutet av matchen. Kungsbacka hotar med sin fysik och långa bollar i djupled och upplevs stressade innan deras ledningsmål kommer med kvarten kvar. Matchresultatet 3-0 speglar inte matchbilden, men säger en del om Kungsbackas tyngd på fasta situationer, där man gjorde två av målen och det är ett homogent lag som toppar tabellen av en anledning.

Tränare Robert Bergström om matchen:

– Tråkigt att det fick bli 3-0 då jag tycker vi står upp bra i stora delar av matchen. Vi har också ett bra momentum precis innan deras ledningsmål. Kungsbacka är ett väldigt fysiskt och rakt spelande lag som är tunga att möta men jag tycker att vi hade rätt ingång i matchen och spelarna visar upp ett väldigt stabilt försvarsspel. Vi släpper inte till mycket chanser i ”öppet spel” utan blir främst straffade på fasta situationer. Jag har förståelse för att det kan vara svårt att spela ett bra anfallsspel (för båda lagen) på en ganska dålig gräsplan, med högt gräs, men jag hade önskat lite mer noggrannhet i genombrottsfasen och att vi hade använt ytan bakom deras mittfält oftare. Spelarna gör en bra arbetsinsats, men vi räckte inte till när det skulle avgöras. Vi gratulerar Kungsbacka och drar lärdom, innan vi snabbt skiftar fokus mot Kvarnsveden på onsdag.

Laget från start:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg
Maya Hulinder (ut 75)

Elin Nilsson
Fanny Hjelm
Wilma Öhman
Johanna Nyman

Annina Wede (ut 75)
Lova Lundin (ut 68)

Avbytare:

Elin Ernerstedt
Zabibu Nduwimana, 68
Elin Bäckström, 75
Nikolina Lundin Lundström, 75