2018-10-07 Umeå IK FF vs Mallbackens IF Sunne

Umeå IK FF 1 - 2 Mallbackens IF Sunne
07 okt 2018 - 13:00Umeå Energi Arena SOL

Det var gästerna som började bäst och gjorde 1-0 i samband med hörna efter 10 minuter. UIK kom in i det mer och mer och 1-1 kom också logiskt när Linnea Lindström, som gjorde A-lagsdebut från start, nickar in en hörna. I den andra halvleken fortsätter hemmalaget att ligga på för ett ledningsmål och för matchen. I en kontring gör sedan Mallbacken ledningsmålet med kvarten kvar. UIK flyttade upp laget i jakt på en kvittering, men utan framgång.

Robert Bergström om matchen:

– Jag är besviken över att vi förlorade matchen. Jag tycker inte det speglade prestationen, även om vi under perioder kan bättre. Vi reagerar bra på deras mål och spelar betydligt bättre sista 25 minuterna av första halvleken. Jag tycker också att första halvan av andra halvleken är ganska bra. Efter deras ledningsmål går vi ner oss och har ingen bra slutforcering av matchen. Just nu krävs det så mycket för oss att göra mål och så lite för motståndarna att såra oss.

Laget från start:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Linnea Lindström (ut 78)
Maya Hulinder

Elin Nilsson
Madeleine Norberg
Fanny Hjelm
Wilma Öhman

Annina Wede
Lova Lundin (ut 68)

Avbytare:

Elin Ernerstedt
Zabibu Nduwimana, 68
Elin Bäckström , 78
Isabella Habuda
Elin Kristiansson
Jennifer Björnler
Patricia Träsk