2019-04-22 Borgeby FK vs Umeå IK FF

Borgeby FK 0 - 4 Umeå IK FF
22 apr 2019 - 14:00 Elitettan Borgeby IP

Umeå IK vann med 4-0 efter ett hattrick av Ebere Orji och ett mål av Annina Wede.

Efter en trevande start på naturgräsplanen och jämn matchinledning växte UIK in i matchen allt mer och kunde till slut vinna komfortabelt. Man skapade väldigt många målchanser och segern borde i sanningens namn varit något större.

Robert Bergström om matchen:

– Vi gör en gedigen bortamatch på en ganska svårspelad gräsplan. Det tog ett tag innan vi hade anpassat oss till underlaget men därefter har vi väldigt god kontroll på matchen och får också målmässig utdelning. Vårt försvarsspel och arbetsinsats ligger till grunden för segern och offensivt har vi ett väldigt starkt djupledsspel. Vi hade en bra matchplan som vi jobbat med under veckan och tjejerna genomförde den på ett fullgott sätt.

Nu är det återhämtning och sedan fokus på helgens uppgift där vi möter Mallbacken på bortaplan.

Laget från start:

Agnes Granberg

Jasmin Nejati (ut 72)
Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg
Nikolina Lundin Lundström

Annina Wede
Olivia Holm
Emma Åberg Zingmark (ut 68)
Fanny Hjelm
Wilma Öhman

Orji Ebere (ut 67)

Avbytare:

Clara Karlsson
Lova Lundin (67)
Zabibu Nduwimana (68)
Elin Nilsson (72)
Elin Abrahamsson