2019-06-16 Umeå IK FF vs Lidköpings FK

Umeå IK FF 3 - 0 Lidköpings FK
16 jun 2019 - 12:00 Elitettan Umeå Energi Arena SOL

Umeå IK gjorde processen kort mot Lidköping i söndagens match på Umeå energi Arena. Redan efter 20 minuter hade man gått ifrån till 3-0 efter tre väldigt fina spelmål och fortsatte att trumma på och skapa chanser matchen igenom. Målskyttar var Annina Wede, Fanny Hjelm och Lova Lundin. I och med segern skuggar man serieledarna Hammarby på endast något sämre målskillnad.

Robert Bergström om matchen:

– Vi hade påtalat vikten av, och jobbat med, vår speluppbyggnad in i matchen och det var roligt att se vilket tålamod och trygghet vi hade i det egna bollinnehavet och att vi också får så bra utdelning i början av matchen. Jag tycker också det är positivt att vi sprider ut målskyttet så bra som vi gör, då det är en trygghet att vi har många spelare som kan producera. Jag gläds också åt att Wilma Öhman och framför allt Madeleine Norberg, som gjorde sin första match för i år, var tillbaka i spel.

 

Laget från start:

 

Agnes Granberg

Jasmin Nejati

Rachel Bloznalis

Sanna Kullberg

Nikolina Lundin Lundström

Olivia Holm

Emma Åberg Zingmark (ut 74)

Fanny Hjelm (ut 63)

Annina Wede

Lova Lundin

Ebere Orji (ut 79)

 

Avbytare:

Clara Karlsson

Madeleine Norberg, 63

Wilma Öhman, 74

Elin Nilsson, 79

Linnea Lindström

Frida Jonsson

Zabibu Nduwimana