2019-06-20 Sundsvalls DFF vs Umeå IK FF

Sundsvalls DFF 0 - 3 Umeå IK FF
20 jun 2019 - 19:00 Elitettan NP3 Arena

3-0 vann Umeå IK med under torsdagskvällen borta mot Sundsvalls DFF. Efter en mållös första halvlek gick man tidigt ifrån med tre mål genom mål av Lova Lundin, Olivia Holm och Annina Wede. Umeå IK leder därmed Elitettan med tre poäng före jagande AIK och Hammarby.

 

 
Robert Bergström om matchen:
– Vi gör en solid bortamatch där vi arbetar metodiskt och avgör under andra halvleken när matchen öppnat upp sig och vi får skörda det stora bollinnehavet vi har under de första 45 minuterna. Vi skapar väldigt fina målchanser utöver målen och bör göra några mål till, men återigen en hållen nolla, inga skador och en bortavinst är vi väldigt nöjda med. Nu är siktet inställt på Asarum hemma på lördag när serien vänder.
 
 
 
Laget från start:

 
Agnes Granberg
Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg
Nikolina Lundin Lundström
Olivia Holm
Fanny Hjelm (ut 74)
Emma Åberg Zingmark (ut 56)
Annina Wede
Lova Lundin (ut 74)
Ebere Orji

Avbytare:

 
Clara Karlsson, mv
Wilma Öhman, 56
Elin Nilsson, 74
Madeleine Norberg, 74
Linnea Lindström
Frida Jonsson
Jennifer Björnler