2020-06-27 Umeå IK FF vs Piteå IF DFF

Umeå IK FF 2 - 3 Piteå IF DFF
27 jun 2020 - 14:00 - Umeå Energi Arena SOL

Piteå IF vann med 3-2 i seriepremiären och kunde resa hem till Norrbotten med tre poäng. Hemmalaget gjorde dock en väldigt bra premiär och visade att man hör hemma i OBOS damallsvenskan. Målskyttar för UIK var Therese Simonsson och Fanny Hjelm. 

 

Robert Bergström efter matchen

– Jag är stolt över tjejernas prestation och hur vi står upp och matchar ett så etablerat och stabilt allsvenskt lag som Piteå IF är. Med det sagt är vi inte nöjda med att inte få med oss någonting från matchen. Jag tycker vi förtjänade det. Bortsett från de mål vi gör så har vi avslut i både ribba och stolpe samt ytterligare chanser. Försvarsspelet är stabilt matchen igenom förutom några mindre bra ingripanden i samband med målen. Vi blir hårt straffade där. Nu får vi tugga i oss detta och skifta fokus mot Djurgården på lördag.