2021-04-17 Umeå IK FF vs Bollstanäs SK

Umeå IK FF 7 - 1 Bollstanäs SK
17 apr 2021 - 14:00 - Umeå Energi Arena SOL

Proppen ur i andra halvlek

 

Rent spelmässigt var det aldrig något snack om saken. Hemmalaget Umeå IK dominerade från start men målen kom inte.
Inte i början i alla fall men när det väl lossnade gjorde det så med besked och segern i premiären skrevs till 7-1 efter 1-1 i paus.

– En premiär är alltid lite speciellt. Man vet liksom inte riktigt var man står men så här efteråt är jag jättenöjd. Det är starkt att göra så många mål som vi gör, menade hemmatränaren Samuel Fagerholm.

De många missade målchanserna i den första halvleken förbyttes mot mer eller mindre kliniska avslut efter pausvilan.
Inte minst tack vare succédebutanten Lisa Björk.

– Det var otroligt kul att få hoppa in och helt fantastiskt att få göra tre mål, sa den blott 16-år gamla a-lagsdebutanten.

Lisa Björk hoppade in i den 64:e minuten. Då ledde UIK redan med 3-1 och segern var redan mer eller mindre säkrad men Lisa Björk ville verkligen visa att hon är en spelare att räkna med.

Innan domaren blåste för full tid hade Lisa Björk gjort tre mål och aktivt bidragit till att UIK vann stort i seriepremiären.

– Jag har mer varit framspelare än målskytt tidigare. Dessutom har jag fram till i år mest spelat på mittfältet, berättade Lisa Björk som nu hoppade in som en av tre anfallare.

Banans klart bästa spelare, UIK-mittfältaren Sarah Mellouk, påpekade också att det inte bara var Lisa Björk som gjorde ett bra inhopp.

– Alla inhoppare gjorde det bra, precis som jag tycker att hela laget spelade bra i dag, konstaterade en mycket belåten Sarah Mellouk.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt från start och skapade också en rad mer eller mindre klara målchanser.
Faktum är att UIK hade åtta avslut på mål och Bollstanäs inget då gästerna tog ledningen efter hörna i den 41:a minuten.

– Man börjar fundera och blir lite arg men inte direkt orolig. Det kändes som att vi skulle vända bara vi fortsatte att spela, berättade Sarah Mellouk.
UIK kvitterade på stopptid i den första halvleken efter en mycket fin frispark av Vilma Koivisto.
Direkt i den andra halvleken gjorde Emma Åberg-Zingmark 2-1. Sedan var det aldrig något snack om saken.
Faktum är att slusiffrorna 7-1 kunde ha varit större.

– Det är ingen perfekt match från vår sidan men ändå en mycket bra premiär, summerade Samuel Fagerholm.

Text: Gunnar Johnsson

Foto: Lars Westman

Umeå IK FF