Förändringar i truppen

Tilde Johansson lånas ut till Sundsvalls DFF under hela hösten. Efter att ha fått sparsamt med speltid under våromgången så har klubbarna samt Tilde kommit fram till en bra lösning. För Tilde är det värdefullt att få mycket matchtid på så hög nivå som möjligt och när frågan kom från SDFF så har alla parter känt att lösningen är optimal.

-När Sundsvall visade på detta intresse och har en plan för mig under hösten så kändes det intressant. Jag åkte ner och tränade med dem under ett par dagar, pratade med tränare och med Tilde Westman (tidigare i UIK) om hur allt fungerar och vilka tankar som finns för mig. Jag vill få mera matchtid så jag beslutade mig för att ta denna möjlighet, säger Tilde Johansson.

-Från UIKs sida ser vi det som en god möjlighet för Tilde att fortsätta utvecklas och såg därmed ingen anledning att bromsa denna lösning. Vi kommer att följa Tilde och SDFF hela hösten och hoppas att hennes matchtid & utveckling fortsätter genom denna lösning säger Jörgen Crovin, sportchef i Umeå IK.

Tyvärr så lämnar Alice Lindgren Umeå IK FF på permanent basis efter att ha känt en viss hemlängtan.

-Jag har trivts jättebra med Umeå IK, både spelare, ledare och förening men jag har på senare tid känt att Skellefteå är där jag behöver bo. Jag har saknat min familj & vänner och där har beslutet vuxit fram. Jag är tacksam för att UIK har varit förstående och att vi kunnat lösa en uppsägning av mitt kontrakt. Men, vem vet vad som händer i framtiden, kanske är jag en UIK-spelare i ett senare skede av min karriär.

Umeå IK tackar Alice för sin framgångsrika tid hos oss och önskar henne stort lycka till i Sunnanå.

Umeå IK FF