Förlust i Piteå

Piteå vann med övertygande 4-0 efter en tremålsledning i paus, samtliga mål på fasta situationer, varav två på straff.

Piteå startade matchen bäst, men UIK åt sig in i matchen och vaskade fram ett väldigt fint läge för ett ledningsmål när Kayla Braffet avslutade nära mål.

Efter 20 minuter tilldömdes Piteå IF sin första straff. Julia Karlenäs en säker exekutor. Tio minuter senare var det dags igen och samma Karlenäs slog straffen som Agnes (Granberg) fick en hand på, men med samma resultat. Innan halvleken var färdigspelad fullbordade Karlenäs sitt hattrick när hon nickade in en väl slagen frispark. Noterbart är att det inte är fler målchanser under halvleken från något av lagen.

I den andra startade UIK bäst, men efter ett fint anfall av PIF kunde man slå in en stolpretur i öppet mål.

Ett effektivt Piteå var starkare i dagens match och vinner rättvist, om än med något mål för mycket sett till matchbild och avsaknaden av målchanser.

Robert Bergström om matchen

– Vi gör ingen bra första halvlek där vi är alldeles för passiva i vårt försvarsspel. Det blir bättre i den andra, men vi har stora problem i genombrottsfasen. Ska man ta någonting positivt från matchen så är det att de gör tre av sina fyra mål på fasta, varav två på straff och endast ett spelmål. Utöver det försvarar vi straffområdet bra och håller dom undan från att skapa målchanser. Vi har också en fungerande speluppbyggnad men fastnar i nästa fas. Vi kommer att fortsätta jobba på, för att växa in i den allsvenska kostymen.

Laget från start

Agnes Granberg
Bri Campos
Sanna Kullberg
Eva Nyström
Elin Abrahamsson
Olivia Holm
Emma Åberg Zingmark
Wilma Öhman
Sarah Mellouk
Kayla Braffet
Therese Simonsson

Avbytare:

Tove Enblom
Nikolina Lundin Lundström
Jasmin Nejati
Lova Lundin
Elvira Fjellström
Zabibu Nduwimana

 

Foto: Tom Juslin från 2019