Förlust mot serieledarna

FC Rosengård, de regerande svenska mästarna, var på besök i Umeå under helgen. Matchen i OBOS Damallsvenskans 7.e omgång avgjordes på söndagen på ett soligt men blåsigt Umeå energi arena Sol. En match där UIK stod upp väldigt bra och totalt sett skapade flertalet högoktaniga målchanser. Men nollan spräcktes aldrig och gästerna kunde resultatmässigt vinna enkelt med 3-0. Rosengård var för dagen för effektiva för att UIK skulle hota på allvar. Målskyttar för gästerna blev Bea Sprung, Emma Berglund och Sofie Bredgaard. Tidigare UIK-spelaren Emma Berglund gjorde sitt första mål i OBOS Damallsvenskan sedan 2016.

I Umeå IK förtjänar Elvira Fjällström extra beröm efter en stark insats. Värt att notera är också att Tilde Johansson och Blossom Davis båda gjorde allsvensk debut!

-– Det är ju ändå de svenska mästarna vi spelar mot och de gör en superbra match och det tycker jag att vi också gör. Vi ska inte vara missnöjda med vår spelinsats, det är resultatet vi ska vara missnöjda över, sa Elvira Fjällström till VK efter matchen.

Nästa match för UIK är redan på onsdag borta mot formstarka Djurgårdens IF (tre raka segrar) 18.30 på Stockholms Stadion. Ni ser matchen givetvis på Viaplay. Och redan nästa helg, på söndag kl 15.00 är det ny hemmamatch då Eskilstuna United står för motståndet. Köp din biljett på http://www.umeaik.ebiljett.nu

Umeå IK FF