Fyra matcher att utvecklas vidare på

Målsättningen är uppfylld. En plats i OBOS Damallsvenskan är redan säkrad men laget är inte färdigt. Det finns mer att utveckla.
Dessutom vill man vinna serien också.

Sportchefen och huvudtränaren Samuel Fagerholm är sjukskriven på hemmaplan och han följer således inte med till Göteborg. Eller Mölndal om vi ska vara noga. Jitex hemmaplan ligger bara ett stenkast från Åbytravet.

André Ghanbari, tränare säger:

– De återstående matcherna ger oss möjlighet att utveckla vissa saker vidare. Vi får testa och utveckla detaljer samtidigt som vi kan fokusera på vårt spel och hitta motivation till att vinna de återstående matcherna, fortsätter André Ghanbari.

Några skador plus att Lisa Björk är sjuk gör att det blir några smärre förändringar i laget sedan segern mot BP.

– Några stora förändringar blir det ändå inte. Vi får frågor om vi inte ska släppa fram yngre spelare nu men vårt lag är ju redan ungt. Vi har nästan bara unga spelare och de har spelat nästan hela tiden, skrattar André Ghanbari.

UIK besegrade Jitex med 5-0 på hemmaplan i våras.

– Jag minns inte så mycket av den matchen utan har uppdaterat mig genom att titta på några av Jitex senaste matcher. De har fått in både lite spets framåt och en jätteduktig målvakt som hållit nollan flera gånger, fortsätter André Ghanbari.
Målvakten i fråga heter Emma Lind och hade Rosengård som tidigare klubbadress.

– För oss blir ändå det viktigaste att hålla fokus och hitta samma fina motivation som vi haft hela tiden även nu när vi redan nått det stora målet att gå upp, slutar André Ghanbari.

Matchen mot Jitex spelas på Åbyvallen med start 14.00 på lördag. Ni kan se den på VK, Folkbladet eller Sportexpressen play.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF