Fysioterapeut/sjukgymnast till Umeå IK FF

Umeå IK FF söker legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, med ett genuint intresse av fotbollsmedicin, till vårt damallsvenska representationslag.

Du ska brinna för skadeförebyggande åtgärder samt hålla dig uppdaterad vad gäller ny forskning, både för att minska skaderisken, men också kunna hantera skador när de väl uppstår, samt öka förutsättningarna att spelarna kan prestera på sin högsta nivå rent idrottsligt.

Som fysioterapeut/sjukgymnast är dina främsta arbetsuppgifter att undersöka, lägga upp rehabiliteringsplan samt testa och utvärdera spelare innan de återgår tillbaka till full träningsbelastning och matchspel. Kunskap inom akut skadeomhändertagning,

skadeprevention, återhämtning, idrottsmedicin, tejpning och massage är nödvändig.

Vi söker dig som har god samarbetsvilja där du tillsammans med tränarteamet, fystränare, materialförvaltare och övriga medicinska teamet kan lägga upp en plan för att hjälpa individen eller hela laget på bästa möjliga vis. Att arbeta inom Umeå IK FF innebär att vi jobbar tillsammans mot gemensamma mål och brinner för att stötta, utveckla och hjälpa varandra till prestation och där dialogen mellan ledare och spelare är av stor vikt. Därför söker vi dig som är lyhörd, analytisk, flexibel och uppfinningsrik och älskar utmaningen när den kommer.

Din roll kommer vara att ha huvudansvaret över den fysioterapeutiska/sjukgymnastiska biten i laget. Det finns fysioterapeuter och läkare i klubben idag och tillsammans ska ni se till att samtliga träningar och matcher är bemannade.

Att ha erfarenhet av arbete inom idrottsklubbar, idrottsmedicin eller själv gjort en idrottssatsning är meriterande.

Ansökan skickar du till: Umeå IK FF, Rothoffsvägen 10, 903 42 Umeå. Märk brevet ”Ansökan”.

Upplysningar lämnas av kanslichef Maria Viksten, 070-358 52 52.

Umeå IK FF