Gåfotboll på Renmarkstorget

Nu på tisdag 13/9 mellan kl 10.30 -11.15 finns vi från Umeå IK FF på Renmarkstorget i Umeå för att visa upp Gåfotboll. Ta chansen att komma förbi, alla är välkomna att prova eller kom som publik.

Umeå IK FF startade tidigare i år Gåfotboll, en gång i veckan på tisdagar på Umeå energi arena. Vi vill genom initiativet bidra till gemenskap, fysisk aktivitet och rörelseglädje. Nu får vi chansen att visa upp detta mitt i centrala stan i Umeå. Gåfotboll passar egentligen alla åldrar men är främst anpassad för äldre. Det är en träningsform som är speciellt anpassad till den som vill gå och spela fotboll. Gåfotbollen har växt fram som en variant av Fotboll Fitness.

Det är våra A-lagsspelare som är ledare för deltagarna. Tidigare har det varit Olivia Holm och Sarah Mellouk. Nu är det Emma Santamäki och Henna Honkanen. Som avslutning på samtliga pass fikar vi tillsammans.

Vi är också glada att AB Bostaden uppskattat vårt initiativ och är nu med som partner i detta projekt. Vi tackar även Umeå Kommun och även RF Sisu som nu ger oss möjlighet att få synas på Renmarkstorget. Välkomna!

 

Umeå IK FF