Grönt ljus för seriespel

I dag gav Folkhälsomyndigheten och Regeringen klartecken för spel för elitfotbollen.

-Nu öppnas möjligheten upp för tävlingsverksamhet i alla åldrar, vilket innebär att elitidrotten kan starta upp sin verksamhet igen. Detta gäller från den 14 juni för alla idrotter på dam- och herrsidan på alla nivåer givet att verksamheten kan genomföras enligt befintliga riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, att den hålls utomhus och att begränsningen på offentliga tillställningar med max 50 personer fortsatt respekteras, sade kultur- och demokratiminister Amanda Lind under presskonferensen.

Inga datum är ännu spikade. Men OBOS Damallsvenskan är planerad att starta sista helgen i juni och nu inväntar vi ett definitivt beslut och ett spelschema. Håll utkik i våra kanaler.

-Det är ett efterlängtat besked för så väl klubbar, spelare, ledare som våra supportrar och partners att damelitfotbollen nu kan starta. Självklart viktigt för fotbollen att vi kan spela OBOS Damallsvenskan och Elitettan men med de anpassningar som coronan medför, kommenterar Annika Grälls, Ordförande i Elitfotboll Dam