Guld i Svenska spel F19

En fantastisk och historisk helg är precis avslutad! Efter två otroligt bra insatser konstaterar vi att F19-laget bärgar hem guldet i Svenska spel F19!

Men vi tar det från början.

I fredags var det först semifinal. Det blev en mycket välspelad och spännande match mot regerande mästarna FC Rosengård. UIK drog det längsta strået efter en mycket stabil insats. UIK var “påkopplat” matchen igenom och kunde genom Elise Johansson göra 1-0 på en målvaktsretur och Monica Jusu Bah 2-0 på ett friläge.

I den andra semifinalen krossade BP KIF Örebro med hela 5-0!

Och i dag söndag var det dags för guldmatch mellan UIK och BP. Två lag som redan under säsongen mötts två gånger, då med en seger för BP med 3-2 och ett oavgjort resultat 1-1. Det gick därför att ana att dagens finalmatch skulle bli tight och spännande.

UIK fick en drömstart på matchen och efter knappa kvarten gjorde Monica Jusu Bah 1-0. Innan dess hade Elise Johansson haft ett skott som touchade i stolpen. BP var nära kvittering när bollen gick i mål efter mindre kalabalik i UIK.s straffområde efter en hörna. Men domaren dömde frispark till UIK. Ledningen 1-0 stod sig halvleken ut. I andra halvlek i den 59.e minuten så högg Monica Jusu Bah på ett misslyckat uppspel av BP. Hon tog vara på chansen och satte bollen i mål till 2-0. Men BP gav aldrig upp och flyttade upp positionerna i slutet. Efter en rad bra chanser kom också utdelningen och reduceringen var ett faktum. Men UIK kunde därefter stå emot och när domaren blåste av matchen utbröt ett högt glädjevrål! Guldet var bärgat!

-Det känns magiskt! Så kul att få ta med sig ett guld hem till Umeå. Klubben har gått vidare till slutspel många år nu och att äntligen få vinna är obeskrivligt! Vårt lag jobbade och slet som en enhet genom hela matchen och det gör oss starka. När alla gör sitt arbete både offensivt och defensivt blir vi ostoppbara, säger lagkaptenen Blossom Davis.

Tränare Edvin Erfanian säger:

-En fantastisk känsla att vara bäst i Sverige, vilket tjejerna förtjänar all cred för. Den tiden, engagemanget och slitet de lagt ner för att alltid bli bättre individuellt och kollektivt har varit nyckeln. Det finaste med det hela är att se hur mycket det betyder för tjejerna och folket runtomkring som är känslomässigt investerade i det. Vi kan nu, på ett välförtjänt sätt, titulera oss som Sveriges bästa F19 lag. Vilket i sin tur säger mycket om vilken kvalitet tjejerna har i sitt fotbollsspelande. Som sista ord så vill jag bara belysa att oavsett roll i laget så har alla bidragit med vad de kan. Kring just den biten så vill jag lyfta fram Alma Davis lite extra som sin skada till trots, har  följt med på alla höstens bortamatcher samt slutspelet och stöttat mig och laget till hundra procent. Det engagemanget och den uppoffringen har smittat av sig på hela gruppen och varit en stark bidragande faktor till att vi får kalla oss själva för mästare.

Hela föreningen är oerhört stolta över lagets insats i helgen och under hela säsongen. Ett perfekt och värdigt avslut för F19 säsongen 2021. Fantastiskt!