Hanna Glas förlänger med Umeå IK FF

En ytterst viktig pusselbit har fallit på plats när det gäller Umeå IK:s lagbygge inför 2016.

I dag har landslagsbacken Hanna Glas, 22, skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Jag bestämde mig rätt så tidigt att jag vill stanna i UIK. Det här är en mycket bra miljö att utvecklas och det gäller både för mig personligen, men också för laget, säger Hanna Glas.

Hon har gjort en alldeles charmant säsong i UIK-elvan vilket också kröntes med en landslagsplats inför EM-kvalet mot Moldavien och Polen. Sen gick det som det gick, i hemmamatchen mot Kopparbergs/Göteborg hade hon oturen att skada sig allvarligt – bakre korsbandet i vänster knä gick av, plus att hon fick en spricka i menisken – vilket innebar att hon tvingades tacka nej till debuten i a-landslaget.

– Visst var det snöpligt, men nu går livet vidare och förhoppningsvis får jag nya landslagschanser i framtiden, säger Hanna Glas.

Den 14 oktober ska hon opereras på Sophiahemmet i Stockholm och sen väntar en tämligen lång rehabiliteringstid för UIK-backen.

– Jag har ju drabbats av två korsbandskador tidigare så jag vet vad det innebär. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot rehabiliteringen, men jag har bara ett mål för ögonen och det är att komma tillbaka till fotbollsplanen så snart som möjligt.

Detta innebär i sin tur att Hanna Glas finns med i UIK-truppen även nästa säsong och självklart är det mycket viktigt för klubben då hon gjort en kanonsäsong i år. Sammantaget är det så klart Hannas bästa säsong i karriären så här långt.

– Jag har fått en roll där jag trivs kanonbra och dessutom finns det så mycket kompetens i laget, både bland spelare och tränare och som bidragit till att mitt självförtroende blivit så mycket bättre, konstaterar Hanna Glas och avrundar:

– Även min fysiska status har blivit mycket bättre och det har jag fystränaren Andreas Berglund att tacka för. Han kommer även att bli en nyckelperson i min rehabilitering.

 

Jerry Lindkvist