Hattrick av Linnea Westbom

Återigen vände UIK ett underläge till seger och tre poäng. Gästande Gamla Upsala SK tog ledningen i den första halvleken när Elvira Gustavsson rullade bollen i mål förbi Cam Cecil. Men i den andra halvleken fick UIK utdelning. 1-1 målet kom efter en kaosartad situation i straffområdet där Linnea Westbom till sist kunde få in bollen innanför mållinjen. Med kvarten kvar av ordinarie matchtid passade Alma Nygren snyggt i djupled fram till Linnea som rundade en utrusande målvakt och kunde placera in bollen i mål och 2-1 var ett faktum. Det var en match med mycket duellspel, kamp och bra inställning. Domaren lade till många tilläggsminuter och när GUSK var framåtlutande och pressade på kunde UIK i minut 99 (!) och genom Linnea Westbom på ett liknande sätt som 2-1-målet runda målvakten och sätta bollen i mål till 3-1. Det var lite känslan av ”den glider in i mål” (klassiskt hockeycitat) på tredje målet. En härlig syn för publiken på plats.

Linnea har nu gjort 6 mål i Elitettan. Bäste målskytt i UIK är Alma Davis som står på 7 mål. Bäst i serien är Alingsås Moa Öhman som står på 12 mål.

I och med segern är UIK uppe på 11 segrar och 33 poäng. Alingsås toppar på 35 och Malmö FF ligger trea med 29 poäng. Nu väntar uppehåll i serien och välförtjänt vila för spelare och ledare. Nästa match för UIK.s del är borta mot Sunnanå SK lördag 10 augusti.

Foto: Erland Sköllerhorn

Umeå IK FF