Hemmaseger mot Mallbacken

Umeå IK gjorde processen kort med gästande Mallbackens IF då man ledde med 2-0 redan efter en kvart var spelad. Det blev också slutresultatet efter en målchanskavalkad som inte gav utdelning. Målskyttar var Lova Lundin och Ebere Orji.

Västerbottens kuriren om matchen:

Slutresultatet borde i ärlighetens namn ha blivit mycket större. UIK öste på och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och kunde ha gjort betydligt fler mål. I andra halvlek gick tempot ned lite och Mallbacken fick några halvchanser efter hörnor. Men på det stora hela vann UIK fullt rättvist och kunde ha gjort ett par mål till. UIK:s första halvlek var fenomenal. Laget var överlägset och hade hur många chanser som helst. Det må skilja en del mellan lagen i kvalitet och det är svårt att komma upp till Umeå och möta detta UIK. Men Mallbacken var egentligen aldrig ens nära. Framför allt inte i första halvlek – och i synnerhet i starten på första halvlek (vilket de två tidiga målen vittnar om).

Robert Bergström om matchen:

– Första halvlek är riktigt bra. Vi dominerar matchen kraftigt och skapar väldigt bra målchanser på flera olika sätt. Spelkvaliteten blir inte lika bra i andra, men vi har full kontroll på matchen och borde även där göra något mål till.