Historien upprepar sig

Umeå IK förlorade bortamatchen mot Göteborg med 2-0 för snart två månader sedan. Historien upprepade sig när det var dags för match i Umeå.

– Man ska komma ihåg att det är ett mycket bra lag vi möter. Ett lag som är mycket skickligt och aggressivt, säger rutinerade Lisa Dahlkvist.

Lisa som för andra matchen i rad spelade mittback.

– Jag tycker inte att det spelar någon roll var jag spelar. Jag trivs bra i försvaret också och spelar där tränaren vill ha mig, fortsätter Lisa.

En inställning som inte minst tränaren Robert Bergström gillar. UIK-tränaren passade också på att ge beröm till Lisa Dahlkvist och resten av försvaret för en mycket stark insats.

– Med tanke på hur mycket boll Göteborg hade så försvarade vi oss väldigt bra. De skapade trots allt väldigt få chansen, menar Robert Bergström.

Göteborg spelade som väntat mycket aggressivt och pressade hemmaspelarna högt.

– Vi visste att de skulle spela på det viset men hade svårt att spela oss runt deras press, menar Lisa Dahlkvist.

Robert Bergström håller med och menar att hans lag hade svårt att ställa om från destruktivt spel till att spela konstruktivt.
Göteborg fick också matchen dit de ville genom ett ledningsmål redan i den elfte matchminuten.

– Vi ville ligga lite högre med våra kantspelare än senast mot Rosengård men hamnade långa stunder för långt ner och lyckades inte spela oss ur pressen som vi ville, förklarar Robert Bergström.
Trots att Göteborg dominerade spelet långa stunder dröjde det till slutminuterna innan det blev ytterligare bortamål. Då på straff efter en situation som från läktarhåll såg lite tveksam ut.

– Det är ändå kul att vi vågar spela vårt spel och att vi verkligen jobbar stenhårt hela tiden, summerar Lisa Dahlkvist.

Göteborg tog i och med segern över serieledningen i damallsvenskan eftersom Rosengård spelade 2-2 mot Linköping. För UIK:s del innebär förlusten att laget tappade en placering i tabellen eftersom Djurgården i och med segern mot Växjö passera UIK.
Att just Växjö förlorade betyder ändå att UIK fortfarande har fyra poäng ned till nedflyttningsstrecket.

GUNNAR JOHNSSON