Inför Hammarby

Förlust senast efter en dålig första halvlek. Nu hoppas tränaren att laget lärt sig av misstagen och att inte ändra det egna spelet.
Förlusten mot Kif Örebro sved till en början men sedan gick det att snabbt lägga den bakom sig och gå vidare.

– Det känns bra inför mötet med Hammarby, vi jobbar på andra alternativa lösningar i vissa situationer, säger UIK-tränaren Samuel Fagerholm inför söndagens bortamatch mot Hammarby.

Ett Hammarby som efter fyra omgångar ligger efter UIK i tabellen men som besegrade UIK för bara några veckor sedan i svenska cupen.

– Vi ändrade lite inför den matchen men i efterhand kan vi säga att vi lärde oss att inte ändra i vår spel, förklarar Samuel Fagerholm.

Hammarby satte hög press senast och UIK-tränaren räknar med ett liknande scenario den här gången. Skillnaden är bara att UIK kommer att agera annorlunda nu. Olivia Holm är tillbaka i truppen men Wilma Carlsson är fortfarande borta på grund av skada.

– Riktigt hur långt borta Wilma är vet vi inte riktigt men Olivia är helt klart åter i truppen, säger Samuel Fagerholm.

Han tror också att laget kommer att bli lite förändrat mot det lag som startade senas men vill inte avslöja för mycket.
I Hammarby finns för övrigt flera före detta UIK-spelare i form av Hanna Folkesson, Fanny Hjelm-Rönnlund, Hanna Kohl och Eva Nyström.

– Vi gjorde en mycket bra andra halvlek mo Kif Örebro. Kan vi upprepa det spelet i två halvlekar nu så ser det mycket bra ut, slutar Samuel Fagerholm.

Matchen spelas på Hammarby IP (Kanalplan) på söndag klockan 14.00 och sänds på Viaplay.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF