Inför Ljusdals IF

På söndag åker Umeå IK till Ljusdal för en träningsmatch mot nykomlingarna Ljusdals IF. Ett Ljusdal som rustar för ett bra debutår i elitettan och har gjort några starka värvningar.

Matchtruppen:
Agnes Granberg
Elin Ernerstedt
Tove Norin
Sanna Kullberg
Nikolina Lundin Lundström
Jasmin Nejati
Wilma Carlsson
Johanna Nyman
Elin Nilsson
Maya Hulinder
Elin Kristiansson
Linnea Lindström
Zabibu Nduwimana
Madeleine Norberg
Monica Hagström
Wilma Öhman
Patricia Träsk
Klara Brändström, F-19
Kajsa Ekström, F-19

Tränare Robert Bergström:

– Det ska bli inspirerande att få spela på fullstor plan och att få komma igång med träningsmatchandet. Vi kommer att testa lite nya saker och försöka omsätta det till de större ytorna, vilket kommer att bli en utmaning i sig. Vi kommer att fokusera på vår speluppbyggnad och motsatsförhållandet, hur vi förhindrar deras. Det handlar väldigt mycket om att hitta rätt i positionerna och få lite kvitto på det vi gör bra och det vi behöver utveckla.

Annina Wede, Fanny Hjelm, Elin Bäckström, Frida Jonsson och Emma Åberg Zingmark kommer inte till spel, men samtliga följer med laget på resan söderut.

– Dessa fem spelare är inte redo för spel ännu och är lite olika långt ifrån spel, men jag är hoppfull att några kan vara med redan nästa helg och jag tar inga risker så här tidigt på säsongen.

I övrigt saknas Rachel Bloznalis och Orji Ebere som ännu inte anlänt till Sverige. Bloznalis landar den 1 mars och i Eberes fall handlar det om en pappersexercis. Maja Viström spelar seriematch med IKSU.
%d bloggare gillar detta: