Inför Morön BK

Första matchen för året spelas mot nyblivna seriekollegan Moröns BK i fotbollstältet i Piteå med avspark lördag 12.00.

Huvudtränare Robert Bergström svarar på några frågor inför matchen.

Laget startade upp sina gemensamma träningar den 7 januari. Hur långt har ni kommit i era förberedelser?

– Jag är väldigt nöjd med spelarnas engagemang och disciplin och hur de har tagit sig an försäsongen. De nya spelarna har kommit in bra i laget och höjt kvalitén på träningarna. Sedan i mitten av januari har vi haft alla spelare på plats och det är viktigt att tidigt få börja jobba med vårt arbetssätt och våra principer men också gruppdynamiken. Sedan har vi tyvärr inte några vidare förutsättningar i Nolia och det blir någonting annat när vi kommer ut på fullstor plan, men förhoppningsvis har vi implementerat en del som vi kan utveckla vidare under säsongen.

Hur har ni tränat?

– Vi har tränat sex gemensamma pass i veckan, med söndagar som vilodag. Tre fotbollspass, två styrkepass och ett mixat fyspass. Bortsett från lite sjukdom har spelarna hållit sig friska och kunnat delta i väldigt stor utsträckning.

Vilka tankar har du inför matchen imorgon?

– Att det ska bli roligt att dels få spela match, men också att få komma ut på en riktig yta. Jag kan tänka mig att det är lite ovant för båda lagen, vilket lär synas en del. Vi kommer direkt att jobba med vårt arbetssätt och principer i spelets skeden, men fokus ligger på speluppbyggnad och genombrottsfas. Vi åker upp med 22 spelare och alla kommer att få speltid.

Är det några spelare som inte kommer att delta imorgon?

– Ja, vi har några med förkylning och småskavanker, men som säkerligen spelar nästa match. I övrigt är Tove Enblom, Elin Ernerstedt, Wilma Carlsson, Johanna Nyman och Elin Bäckström fortfarande en bit bort, men det går enligt plan och inga set-backs i deras rehabilitering.

Laget från start:
Agnes Granberg
Linnea Lindström
Rachel Bloznalis
Jennifer Björnler
Elin Nilsson
Fanny Hjelm
Olivia Holm
Nikolina Lundin Lundström
Wilma Öhman
Annina Wede
Elin Åkerman

Avbytare:

Sanna Kullberg
Jasmin Nejati
Maya Hulinder
Frida Jonsson
Zabibu Nduwimana
Madeleine Norberg
Elin Abrahamsson
Clara Karlsson (F-19)
Alma Uvell (F-19)
Kajsa Ekström (F-19)

%d bloggare gillar detta: