Inför säsongen

Två dagar innan seriespelet drar igång i Elitettan. Robert Bergström, A-lagets huvudtränare. Hur är känslan så här inför premiären?

-Jag är förväntansfull och glad över att det drar igång. Vi vet egentligen inte vart vi står och Uppsala blir en bra värdemätare då det är ett jämnstarkt lag som jag ser det på förhand.

Hur vill du summera försäsongen?

-Jag är full av beundran över det här gänget utifrån den inställning och attityd de visat upp under försäsongen. Vi har tagit kliv både psykiskt och fysiskt. Vi har bara konstaterat att förutsättningarna i Umeå under denna vinter varit extremt dåliga, men inte låtit det påverka oss i vad vi vill utveckla, även om vi har fått göra det på ett annat sätt.

Vad anser du om årets upplaga av UIK?

-Vi har en mer balanserad spelartrupp med större konkurrens och valmöjligheter på fler positioner. Vår förhoppning är att bredden på vår spelartrupp ska ge utslag allt eftersom säsongen fortskrider. De nya spelarna har kommit in och bidragit på ett väldigt bra sätt.

Vilken målsättning har ni inför säsongen?

-Vi vill vinna varje match givetvis, men tittar inte längre än nästa träning och hur vi kan förbereda oss på bästa sätt för att kunna prestera. Vi litar på processen och att goda beteenden varje dag ska göra att vi kan prestera på hög nivå.

Vad blir viktigast i seriepremiären på lördag?

-En premiär är alltid en speciell match, men det är i slutändan bara tre poäng det handlar om, precis som i omgång 17, så varje match är lika viktig och det gäller att hantera nervositeten. Det blir viktigt att ha en bra form på laget i vårt försvarsspel och att hitta en bra balans när vi spelar anfallsspel. Vi förbereder oss bra inför motståndet och jag tror att vi kommer att göra en bra match.

%d bloggare gillar detta: